Over mij

Ik heb de vijfjarige opleiding Traditionele Chinese Geneeskunde voltooid plus de opleiding Medische Basiskennis (beide HBO). Deze heb ik aangevuld met vervolgstudies en een masteropleiding. Sinds 1998 heb ik mijn eigen praktijk in Deventer. Ik heb enkele jaren in het verre oosten gereisd, gewoond en gewerkt. Toen ben ik gefascineerd geraakt door niet-westerse geneeswijzen. Aan het begin van mijn loopbaan ben ik opgeleid als verpleegkundige (A en B) en heb ik zo’n 18 jaar gewerkt in verschillende ziekenhuizen. Grotendeels in leidinggevende functies.

‘Gepokt en gemazeld’
Ik ben een ervaren hulpverlener. Gepokt en gemazeld. Op een heel breed terrein van ziektes, aandoeningen en psychische problemen zie ik vrij snel wat er aan de hand is. Ik voel me prettig in mijn werk. Ik vind het fijn dat ik ruim de tijd kan nemen voor mijn patiënten. Iedere keer als een patiënt bij mij komt, kijk met open blik wat hij op dat moment nodig heeft en hoe ik dat kan bieden.

Belangrijk in mijn eigen leven.
Mijn gezin is belangrijk voor mij. ’s Avonds zit ik graag te tekenen, schilderen of puzzelen. Buiten-zijn en bewegen zijn echt levensbehoeftes voor mij. Ik werk graag in mijn groentetuin en wandel veel. Zowel dagelijks als op langere wandelvakanties.

Verder lees ik graag. Niet veel fictie. Wel veel (semi-)wetenschappelijk werken over neurologie, psychiatrie, fysiotherapie, orthopedagogiek, psychotherapie etc. Ik ga graag naar bijscholingen. Zowel in mijn praktijk als in mijn privéleven is zingeving een belangrijk thema. Ik zoek de rode draad, in mijn eigen leven en dat van anderen.