Over mij

Ik heb de 5-jarige opleiding Traditionele Chinese Geneeskunde afgerond aan de Academie voor Natuurlijke Geneeswijzen in Meppel. Later ook nog de opleiding Medische Basiskennis bij de school voor Homeopathie (beide HBO- niveau). Deze heb ik aangevuld met vervolgstudies en een kruidenopleiding bij Yan Schroën. Sinds 1998 heb ik mijn eigen praktijk in Deventer.

Ik heb enkele jaren in het verre oosten gereisd, gewoond en gewerkt. Daar ben ik gefascineerd geraakt door niet-westerse geneeswijzen.

Aan het begin van mijn loopbaan ben ik opgeleid tot verpleegkundige (A en B) en heb ik zo’n 18 jaar gewerkt in verschillende ziekenhuizen, vooral in leidinggevende functies. Om weer direct met mensen te kunnen werken heb ik gezocht naar een ander vak. Toen ik de Opleiding Chinese Geneeswijzen zag, wist ik uit ervaring dat die manier van leven en denken bij mij past.

‘Gepokt en gemazeld’
Ik ben een ervaren hulpverlener. Gepokt en gemazeld. Op een heel breed terrein van ziektes, aandoeningen en psychische problemen zie ik vrij snel wat er aan de hand is. Ik voel me prettig in mijn werk. Ik vind het fijn dat ik ruim de tijd kan nemen voor mijn patiënten. Iedere keer als een patiënt bij mij komt, kijk met open blik wat hij op dat moment nodig heeft en hoe ik dat kan bieden.

Belangrijk in mijn eigen leven.
Mijn gezin is belangrijk voor mij. ’s Avonds zit ik graag te tekenen, schilderen of puzzelen. Buiten-zijn en bewegen zijn echt levensbehoeftes voor mij. Ik werk graag in mijn groentetuin en wandel veel. Zowel dagelijks als op langere wandelvakanties.

Verder lees ik graag. Niet veel fictie. Wel veel (semi-)wetenschappelijk werken over neurologie, psychiatrie, fysiotherapie, orthopedagogiek, psychotherapie etc. Ik ga graag naar bijscholingen. Zowel in mijn praktijk als in mijn privéleven is zingeving een belangrijk thema. Ik zoek de rode draad, in mijn eigen leven en dat van anderen.